Az ország gazdasági helyzete és az interlagosi pályán egyre csak halogatott felújítási munkák miatt erősen kérdéses a brazil futam jövője, a verseny csak kérdőjelesen szerepel a jövő évi naptárban.

Bernie Ecclestone a múlt héten tárgyalt az új brazil elnökkel, Michel Temerrel a verseny jövőjéről, és lehet, hogy sikerült is eredményt elérnie.

Brazil lapok most arról számoltak be, hogy a helyi kormányzat már támogatja a folytatást, Marx Beltrao turizmusért és Leonardo Picciani sportért felelős miniszter a helyszínen tekintette meg a vasárnapi futamot.

Beltrao a régóta esedékes felújítással kapcsolatban azt mondta, hogy a minisztérium elkülönítette a szükséges forrásokat. “A verseny folytatása nagyon fontos számunkra, és élvezi a szövetségi kormányzat támogatását” – tette hozzá Picciani. “Ez Sao Paulo és Brazília versenye.”

Első brazíliai sikere után Lewis Hamilton is azt mondta, hogy maradnia kellene a Brazil Nagydíjnak. “Ennek a futamnak a naptárban a helye, mert egyike a legjobb versenyeknek” – fogalmazott a helyiek istenét, Sennát példaképének tekintő Hamilton.

“Interlagos a Forma-1 örökségének a része. Nem veszíthetjük el ezt a nagydíjat.”

BestCars-Cikk-620x310