Míg a Brazil Nagydíjon a tini Max Verstappen szárnyalt, az esős körülmények között a nem túl vezethető Ferrariban és McLarenben ülő korábbi nagyok, Sebastian Vettel és Fernando Alonso is küszködött.

Mindkét világbajnoknak volt egy komoly megpördülése, és egymással is csatáztak, Vettel a 47. körben a 11. kanyarban igen kitessékelte Alonsót a bukótérbe az előzési manővernél – a német durvább volt, mint vele Verstappen, pedig ő már arra a manőverre is panaszkodott.

A végül a 10. helyen beérő Alonsónál betelt a pohár, a verseny után kemény megtorlást helyezett kilátásba a legközelebbi hasonló esetre.

“Aszfaltozott bukótér volt, éltem vele, nem történt baj, de ha fal lett volna, akkor vagy a falnak megyek, vagy Vettelnek, legközelebb valószínűleg meg is teszem az utóbbit. Neki fogok menni, ő bukik majd több pontot” – háborgott a kétszeres bajnok.

“Itt nem volt gond, lehetett használni a bukóteret, de egy szép napon neki kell menni (Vettelnek), hogy felfogja, nem csak az övé a pálya” – tette hozzá.