Újra komoly kétségeket fogalmazott meg Bernie Ecclestone a Brazil és a Német Nagydíjakkal kapcsolatban. Mint mondta, „abszolút” fennáll a lehetőség, hogy nem szerepelnek majd a 2017-es versenysorozatban.

Mindkét helyszín még „megerősítésre vár” jelzéssel szerepelt a szeptemberben kiadott előzetes versenynaptárban, azzal, hogy Ecclestone még tárgyal velük.  Ezen a brazil versenyszervező meg is lepődött, mondván „Szerződése van a helyszínnek 2020-ig, minden rendelkezést tiszteletben fogunk tartani, ahogy az elmúlt 45 évben is.”

Ám, amikor a Motorsport.com megkérdezte Ecclestone-t, hogy a Brazil Nagydíj benne lesz-e a jövő évi naptárban, ő így felelt: „Nem tenném rá a pénzem, esetleg az önét”.

Ugyanakkor zajlik a tárgyalás a futam érdekében. A Forma-1 első számú embere csütörtökön találkozott Michel Temeron brazil elnökkel, két órát töltött a Planalto palotában. „Nem kértem további állami támogatást a versenynek. Pusztán szerettem volna találkozni vele, látni, hogyan érez  az ügyekkel kapcsolatban. Mit gondol, hogy az F1 jó Brazíliának vagy nem?”

Germany Car  F1 Ecclestone Bribary

„Valószínűleg jó volt Sao Paulo számára a sport. De hogy jó volt-e egész Brazíliának, ki tudja? Fogalmam sincs, mit tud tenni elnökként. Ez az ország nagyon átitatott a politikával jelenleg. Ő pedig még csak most szállt ebbe be.”

Ecclestone arról is beszélt, hogy az ország rengeteget költött az olimpiára és a labdarúgó világbajnokságra, ami Sao Paulóban sok gondot okozott és a promóter úgy próbálja megszervezni a futamot, hogy ne veszítsen rajta. „Szóval a végén mi leszünk, akik veszítenek, mert nekünk nem fizetnek majd.”

A brazilnál is kisebb esélyt ad egy német futamnak a 2017-es idényben Ecclestone. „Nem tudom, meg tudnánk-e valaha menteni azt a versenyt”, miközben Hockenheim próbál egy életképes üzletet összehozni.

„Azt mondják, vagy azt hiszem, hogy mondják: készek lennénk folytatni a korábbi feltételek mellett, ahogy az elmúlt két-három évben. Ám ez nem jó nekünk. Megpróbáltuk életben tartani a futamot, de már elfogytak a gyógyszereink”.

A brit üzletember szerint nem jön létre megegyezés a Német Nagydíj ügyében, de a következő hetekben még tárgyalnak.

A 2017-es Forma-1 világbajnokság végleges versenynaptárát november 30-án hagyja jóvá a Motorsport Világtanács, bécsi ülésén.