A két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíj rajtja után az első kanyarban Max Verstappen agresszív előzést kísérelt meg a mercedeses Nico Rosberggel szemben, egyenesen kitessékelte őt a pályáról. Rosberg megúszta, és végül a 2. helyen ért be címvédő Lewis Hamilton mögött, de igen csúnya következményei lettek volna, ha rosszabbul sül el a koccanás.

Mint kiderült, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a mexikói verseny után felhívta Verstappen apját, a volt F1-es Jost, hogy megkérje, beszéljen a fiával, figyelmeztesse, hogy ne zavarjon bele a világbajnoki küzdelembe.

“Csak meg akartam mondani az apjának, akit amúgy régóta ismerek, hogy nem lenne jó, ha Max valami meggondolatlan manőverrel befolyásolná a világbajnokságot” – mondta az osztrák szakember a német Auto Motor und Sportnak.

A lap megkérdezte a hívásról a Red Bull motorsportfőnökét, Helmut Markót, aki finoman szólva sem örült honfitársa húzásának:

“Egyre abszurdabb ez! Ha Wolff úr szeretne valamit tőlünk, akkor a Red Bull tagjaival vegye fel a kapcsolatot, ne az apával! Életemben nem láttam még ilyet! Nagyon nem helyénvaló az apát hívogatni, hogy befolyásoljunk egy pilótát.”

Wolff megvédte a hívást: “Max bízik az apjában, ő az egyetlen, akire hallgat. Egyre több negatív sztori szól Maxról, ezt nem érdemelte ki. De ha ő dönti el a világbajnokságot azzal, hogy Nicóval vagy Lewisszal ütközik, akkor kész lesz a gonosztevő imázs, csak azt szerettem volna, ha szembesül ezzel.”