Igen gyengén sikerült Felipe Massa pályafutása utolsó Forma-1-es brazil időmérő edzése. A Williams versenyzője, aki 14 év után visszavonul, nem jutott a Q3-ba, csak a 13. rajthelyet szerezte meg szombaton.

„Nagyon elégedett és magabiztos voltam az első köröm után, minden remekül alakult. A második körben viszont alulkormányzottá vált a kocsi. Nem volt meg ugyanaz az egyensúly elöl, gondom volt az első kerekekkel”- nyilatkozta az időmérő után Felipe Massa.

„Szégyen, hogy nem kerültem a Q3-ba, azok előtt az emberek előtt, akiket igazán szeretek, és ők is szeretnek. Rengeteget sikítottak. Nagyon reménykedem, hogy holnap jobb versenyem lesz. Az eső nagyon segítene”  – tette hozzá.

f1

Fernando Alonso is szeretne csapadékot, mert száraz pályán szerinte a szombaton elért 10. rajthelyéről nem előre fog lépni. Úgy véli, száraz pályán nem fogja tudni maga mögött tartani a Williamseket.

„Azt hiszem ez nagy veszély számunka” – mondta a spanyol. „Egész hétvégén nagyon erős volt a Williams, és azt hiszem, inkább véletlen, mint valódi probléma, hogy nem kerültek a Q3-ba. Szerencsések vagyunk és hálásak lehetünk nekik, mi bejutottunk a Q3-ba. Úgy vélem, nedves körülmények között le tudjuk győzni őket, de szárazon ez nehéz lesz.”

„Szombaton magabiztosnak érzetem magam az autóban. A hűvösebb körülmények jobban megfeleltek a csomagunknak, mint a pénteki időjárás.”

Massát pont a búcsúja miatt extra energiák is segíthetik. Ő is így készül.  „Nagyon érzelmes nap volt a mai. A holnapi egy olyan nap lesz, amire egész életemben emlékezni fogok.”

Holnap magyar idő szerint 17.00 órától kiderül, hogy a korábbi ferraris csapattársak közül ki végez előbb.