Ahogy idén már annyiszor, a 2016-os Brazil Nagydíj időmérőjén is a Ferrarival küzdött a a Red Bull a Mercedes pilótái mögötti második és harmadik soros rajthelyekért.  Max Verstappen a negyedik, Daniel Ricciardo a hatodik helyről indulhat.

Az ausztrál pilóta úgy vélte, hogy jobb eredményt is elérhetett volna az időmérő harmadik szekciójában, ha egy kicsit nagyobb kockázatot vállalt volna.  „Egy kicsit csalódott vagyok, egy kicsit csalódtam magamban” – mondta.

„Az utolsó körben jól ment az első szektor, aztán már csak próbáltam megőrizni, ahelyett, hogy igyekeztem volna még többet kihozni a körből – ami egy kissé konzervatív megoldás volt”

„Lehet, hogy szigorú vagyok magammal, de volt jó néhány kanyar, ahol arra törekedtem, hogy ne hibázzak, ahelyett, hogy igyekeztem volna időt nyerni. Nagyon közel vagyunk, ami igencsak frusztráló, de tanulni fogok belőle.”

Ricciardo csalódott magában 1

Nem csak Riccirado, csapattársa is jobb eredményben reménykedett az időmérőn. „Kifejezetten jól ment a Q1 és a Q2, de Q3 már nem sikerült annyira” – nyilatkozta Max Verstappen a Sky Sportsnak.

„Az utolsó körben az első szektor egészen jó volt, két tizeddel gyorsabb voltam, de utána valahogy a nyolcas kanyarban rengeteg tapadást veszítettem, és ha kalandod történik, akkor oda is vannak a gumijaid”.

A holland bízik benne, hogy vasárnap eső színesíti a versenyt, mert akkor esélyesebbek lehetnek a Mercedesszel szemben. „Egészen biztos, hogy közelebb lennénk” – mondta. „Nagyon erősnek tűnnek, ezt el kell ismernünk, de úgy vélem, esőben a mi autónk egy kissé jobb, és én is nagyon szeretek esőben vezetni, szóval meglátjuk.”