A Renault-csapat szerda késő délután bejelentette, hogy a korábban szerződtetett Nico Hülkenberg mellett az idén is alkalmazott Jolyon Palmert versenyezteti majd 2017-től, azaz a dán Kevin Magnussen távozik.

Magnussent a héten a Haasszal hozták hírbe, a találgatásokat pedig megerősítette, hogy az amerikai alakulat idei versenyzője, Esteban Gutierrez pénteken Interlagosban bejelentette, jövőre nem marad velük.

kin_f1_23

“Kedves barátaim, szeretném megosztani veletek, hogy a jövő szezonban már nem leszek a Haasnál. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, különösen Geen Haasnak a lehetőégért! A legjobbakat kívánom nekik! Két futam maradt, azokat igyekszem kiélvezni, és ahogy mindig, mindent beleadok majd. Külön köszönet a szurkolóimnak, különleges helyetek van a szívemben! Remélem, hogy hamarosan a jövőmet illető tervekről is beszámolhatok!” – írta a közösségi médiában a mexikói.

Jó kérdés egyébként, hogy miért nem a tapasztaltabb, idén jobban szereplő Magnussen maradt a Renault-nál Hülkenberg mellett – az újságírók természetesen meg is tudakolták tőle Interlagosban.

“Nos, az én döntésem volt a távozás. Volt ajánlatom, de nem volt elég jó, nem fogadhattam el. Ha hajlandóak lettek volna hosszabb távú szerződéssel elkötelezni magukat, akkor komolyabban foglalkoztam volna a lehetőséggel. De úgy éreztem, nem akarják igazán elkötelezni magukat, mindenkinek ajánlgatták az ülést, szerintem egy ponton már a pápa is képben volt. Szóval zavaros volt, jobbnak láttam lelépni” – nyilatkozta.

“Szerettem volna, ha éreztetik velem, hogy szükség van rám. Elsősorban a vezetőséggel kapcsolatos érzésem döntött. Ha nagyobb elkötelezettséget, határozottságot érzek, akkor más lett volna a helyzet, de nem bánom, hogy így alakult.”

magnussen

“Nekem még azt sem mondták el, kikkel tárgyalnak. Jó lett volna, ha nyitottabbak. De ez van, élveztem az idei évet, és nagyszerű ez a csapat. Szeretem a dolgozókat, mindenki nagyon barátságos amellett, hogy jó szakemberek, és meggyőződésem, hogy a megfelelő erőforrások és szervezettség esetén sikeresek lesznek. Szomorúan távozom, mert sokan hiányozni fognak, de szerencsére jövőre is egy paddockban leszünk! Egyszerűen az a gond, hogy néha nem lehetett tudni, ki a főnök, ki dönt. De most már nem is számít, ez már a múlt.”

Magnussen még nem nevesítette a Haast, de így beszélt leendő csapatáról:

“Versenyképesség szempontjából? Szerintem jobb lehet (mint a Renault), én nyilván azt remélem, hogy az lesz. Így is érzem. Hivatalos bejelentés nincs még, semmi sem hivatalos a jövő évemet illetően, szóval nem igazán válaszolhatok arra, miért szerződtem oda, ahova. De bízom benne, hogy a hétvége folyamán elmondhatjuk.”

barc_f1_32