A lehetséges Forma-1-es vezetői állása miatt az elmúlt hetekben Ross Brawn állandó rendszeres szereplővé vált a médiában, így nem csoda, hogy a Ferrari schumacheri aranykorának egyik kulcsembereként ismert angol szakembert a maranellói csapat jelenlegi kríziséről is megkérdezte az olasz Sky Sports.

“A Ferrari számára nem volt valami sima az elmúlt pár év, azonban szerintem a legfontosabb most a stabilitás lenne számukra. Nagyon jó szakemberek vannak a csapatban, akiknek megfelelő támogatásra és filozófiára van szükségük” – magyarázta az egykori Benetton-, Ferrari-, Honda/Brawn/Mercedes-fejes.

“A Ferrarinál mindig nagy a nyomás, mindig nagyok az elvárások, főképp a média irányából, azonban meg kell találniuk a módját, hogy megvédjék ettől a mérnököket, a műszaki gárdát, hogy ő a munkára tudjanak koncentrálni. A Ferrarinál az ember reggel belép az irodába és azonnal egy halom sajtós anyag várja. A Ferrari állandó téma a világ minden táján, ez pedig óriási elvárásokat támaszt.”

Az olasz csapatnak idén már be kell érnie a konstruktőri 3. hellyel, és inkább csak 2017-ben bízhatnak, de Brawn szerint azért számít, hogy mi történik az utolsó két versenyen: “Nem ismerem a belső viszonyokat, de egy pár jó eredmény biztosan megfordítaná a hangulatot.”

a_068_AA_27082016_336330_gettyimageshungary_EZA

Brawn hozzátette, Sebastian Vettelre nagy nyomás nehezedik, ugyanis sokan azt várják tőle, hogy Michael Shumacherhez hasonlóan ő húzza ki a gödörből a Scuderiát.

“De nem helyes így összevetni őt Michaellel. Sebastian nagyszerű versenyző, nagyon intelligens ember, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrarihoz való szerződésekor ő is gondolt Michael példájára, az is vezette őt. Az elmúlt pár versenyen már elég ideges volt, viszont a csapatot sosem kritizálta. Úgy gondolom, hogy a csapattal közösen keményen dolgozik azon, hogy meglegyen a megfelelő atmoszféra. A jövő év nagyon érdekes lesz, az új szabályok mindenkinek lehetőséget jelentenek, meglátjuk, mi lesz.”

“Frusztráló időszak lehet ez Vettelnek, de szerintem tisztában volt a rá váró kihívással, sőt, részben emiatt mehetett a Ferrarihoz. Az elért eredmények után új kihívásra vágyott – megkapta.”

schumacher_vettel