A Force India megtalálta a 2017-től a Renault-nál versenyző Nico Hülkenberg utódját, a silverstone-i csapat az idén a Manornál bemutatkozott Esteban Ocont ülteti Sergio Perez mellé.

A 20 éves francia pilóta a Lotus, majd a Mercedes neveltje volt, 2016-ot a Renault tartalékosaként kezdte, de a Merci a nyári szünet után a Manornál talált neki helyet. Ocon a Renault-nál is képben volt, de a Mercedes a motorpartner középcsapathoz küldte inkább. A szerződése “több évre” szól.

“Nagy örömmel üdvözlöm leendő versenyzőnkként Estebant. Kiemelkedő tehetség, amit a mutat, hogy a Mercedes neveltje, kétségem sincs afelől, hogy kiteljesedik a csapatunknál. Esteban évek óta a látókörünkben volt, követtük a fejlődését az alsóbb kategóriákban, ahol kiemelkedő eredményeket hozott. Tavaly teszteltünk is vele, ami meggyőzött minket arról, hogy nagyon is képes lehet Sergio mellett versenyezni. A Force Indiánál hagyománya van a fiatal, izgalmas tehetségek felkarolásának, Esteban új energiát, motivációt hoz a csapathoz” – mondta a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya.

“Nagy izgalommal csatlakozom a Force Indiához” – kezdte Ocon. “Jól ismerem a csapatot, hiszen tavaly a tesztpilótájuk is voltam, alig várom, hogy újra együtt dolgozhassunk Silverstone-ben. Még mindig elég új vagyok a Forma-1-ben, de Manornál eltöltött fél szezon értékes tapasztalatokkal gazdagított, és úgy érzem, készen állok erre az új lehetőségre.”

ocon

Idén a Manornál tanult

“Sűrű hónapok következnek, mindent megteszek majd, hogy a lehető legjobban felkészüljek az előttem álló kihívásra. Sok időt töltök majd a gyárban, a szimulátorban, építem a kapcsolatokat a mérnökökkel, a csapattagokkal. Mindig is ilyen lehetőségért hajtottam, szóval két kézzel fogom megragadni, hogy hozzam a csapat által elvárt eredményeket! Szeretnék köszönetet mondani a Manornak és a Mercedes-Benznek is a támogatásért és a bizalomért!” – magyarázta.

A Mercedes-főnök Toto Wolff is megszólalt: “Estebannak nagyon meggyőző alsóbb kategóriás múltja és kivételes személyisége van. A Force Indiának komoly múltja van a fiatal tehetségekkel való munkában, és Esteban befogadásával megint megmutatták, hogy nem félnek az ilyesmitől. A Forma-1 szempontjából is pozitív fejlemény, hogy a tehetség erősebb a pénznél, így következő években a legjobb ifjoncok küzdenek majd azért, hgy eljussanak a Forma-1 csúcsára.”