A két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíj kimondottan unalmasan zajlott az utolsó körökig, amikor viszont felpörögtek az események s elszabadultak az indulatok.

A Red Bull-os Max Verstappen sportszerűtlen manőverrel tartotta maga mögött az előzni kívánó Sebastian Vettelt, amin a ferraris annyira berágott, hogy a holland tinit és a versenyigazgató Charlie Whitingot is trágár szavakkal illette a rádión, később pedig ő is szabálytalanul védekezett a másik Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo ellen.

A leintés után a 3. hely kétszer cserélt gazdát, Verstappent és Vettelt is lebüntették a dobogóról, a német ráadásul újabb büntetésre számíthatott, ugyanis rádiós kifakadása még az FIA-elnök Jean Todtot is felbosszantotta. A ferraris bocsánatkérő levelekkel ment elébe a szankcióknak.

Ma délután mindenki elmondhatja majd a magáét Interlagosban, ugyanis a versenyzői sajtótájékoztatóra Vettelt és Verstappent is beidézték, valamint Daniel Ricciardo, Felipe Massa és Mercedes-pilóta mellett még a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting is megjelenik.

Az FIA közlése szerint Whiting kizárólag a Vettel-Verstappen témában nyilatkozik majd.