A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone 2012-ben a csapatokkal 2020-ig szóló szerződéseket kötött. A sportág idén új tulajdonost kapott, ha minden jól megy, az amerikai Liberty Media hamarosan neki is kezd, hogy a saját elképzelései szerint alakítsa át az F1-et. Nagy kérdés, hogy mit szólnak az esetleges új ötletekhez, új struktúrához a csapatok.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff az olasz Gazzetta dello Sportnak beszélt a jövőről:

“A Mercedes 2009-ben úgy döntött, hogy nem pusztán motorszállítóként, hanem saját csapattal kíván a Forma-1-ben versenyezni. 2020-ig elköteleztük magunkat, de hogy mi lesz azután, még nem világos. De a személyes véleményem szerint maradni fogunk, ha jó irányba fejlődik a sportág” – állította.

Ami Wolff saját jövőjét illeti, neki és a csapatelnök Niki Laudának is 2017 végéig él a szerződése, de már tárgyalnak a hosszabbításról.

“A Williams társtulajdonosaként léptem be a Forma-1-be, 2012-ben aztán megkaptam ezt a munkát a Mercedesnél, most pedig már 2016-ot írunk. Nem fogok örökké az F1-ben maradni, néhány évig leszek még itt. Addig, amíg élvezem a munkát. A helyzet az, hogy imádom ezt a munkát, és szeretnék tovább dolgozni azokkal, akikkel elértük ezeket a mesés eredményeket. Jelenleg két további évről tárgyalunk.”