Sebastian Vettel 2014 végén azért döntött a Red Bull elhagyása mellett, mert új kihívásra vágyott, a példaképéhez, Michael Schumacherhez hasonlóan, vezéregyéniségként szerette volna újjáépíteni, új sikerkorszakba vezetni a Ferrarit.

“Egészen más a két dolog. 21 éves voltam, amikor a Red Bullhoz kerültem. Mostanra tapasztaltabb vagyok, egészen más a két helyzet. Ahogy az ember felnő, gyűlnek a tapasztalatai is, és képes lesz nagyobb léptékben gondolkodni. Változik a gondolkodása, a perspektívája, egyre inkább keresem, miben segíthetek. Végső soron azért vagyok itt, hoyg versenyezzek, és segítsek, amiben tudok” – mondta a 29 éves pilóta, amikor a napokban a Red Bull-os és a ferraris korszaka összehasonlítására kérték.

Úgy tűnik, a Ferrarinál azért annyira nem örülnek Vettel segítőkészségének, az idén csak küszködő olasz csapat főnöke, Maurizio Arrivabene így nyilatkozott az Autosportnak:

“Sebastian foglalkozzon csak az autóval. Nagyon adakozó típus, néha ezért mindenbe bele akar folyni. Időnként tehát irányba kell állítani, emlékeztetni kell, hogy a fő feladatára koncentráljon.”