A McLaren legendás csapatkoordinátora, a Senna-Prost-, majd a 90-es évek végi sikerkorszakot is végigszolgáló Jo Ramirez lesújtó képet fest a wokingi alakulat helyzetéről.

“Még mindig fájdalmas. A McLaren fejlődése jó, de túl lassú. Elvesztik a szponzorokat és el fogják veszíteni Alonsót is” – mondta a mexikói szakember a spanyol AS-nek.

A kérdésre, hogy szerinte kiábrándul-e a csapatból a 2015-ben érkezett, jövőre szerződése utolsó évét töltő kétszeres bajnok, így felelt: “Nem lehet, hogy ne így legyen. Ő nyerő pilóta, győznie kell. Nem hiszem, hogy a jövő évnél tovább bírja, meggyőződésem, hogy az a határ.”

jo_ramirez

Ramirez szerint az utolsó konstruktőri bajnoki címét 1998-ban, utolsó futamgyőzelmét a 2012-es Brazil Nagydíjon szerző McLarennek nagyon gyorsan össze kéne kapnia magát:

“Hogy újra a dobogó tetejére állhat-e McLaren-pilóta? Nem tudom, de nagyon remélem, mert a tehetségben nincs hiány náluk. De ahogy mondtam, a szponzorok lelépnek, ugyanis ebben bizniszben győzelem nélkül nehéz boldogulni.”

Hogy 2017-ben sikeresek lehetnek-e?

“Szerintem már idén is dobogóra kellett volna állniuk. Persze nem lehetetlen, hogy jövőre már a bajnoki címért küzdjenek, de nehéz lesz. Azonban mindent meg kell tenniük, mert a jövő év a McLaren utolsó esélye. Tudják mit? Nagyon sokat kell javulniuk, ugyanis nem csak a motoron múlik a dolog. A motor továbbra sem jó, de szerintem a kasztni sem a legjobb. Szóval a McLarennek és a Hondának közösen, egy csapatként kellene dolgoznia, és valahogy meg kell tartaniuk Alonsót.”