A kétszeres világbajnok Fernando Alonso nemrég a BBC-nek adott interjút, amelyben többek között arról is beszélt, kit tart a jelenlegi mezőny legjobbjának. A spanyol pilóta érdekes módon nem a korábbi években általa számtalanszor méltatott Lewis Hamiltont, sem az idén nagyszerű szezont futó Nico Rosberget, sem a négyszeres bajnok Sebastian Vettelt, de még csak nem is veterán csapattársát, a szintén bajnok Jenson Buttont említette.

“Pillanatnyilag Daniel Ricciardót mondanám, mert igazán szívvel-lélekkel versenyez, csinál mindent. A pályán sosem látni tőle hibát. Az előzési manőverek terén talán ő legjobb. Ha megkezd valami manővert, 99 százalékban el is éri a célját.”

Alonso tisztelete egyébként nem új keletű, az ausztrál már két évvel ezelőtt, még Vettel csapattársaként meggyőzte őt: “2014-ben Vettel mellett lenyűgözően teljesített, minden téren Vettel előtt járt: a versenyzésben, a hozzáállásban, a rajtoknál, a bokszkiállásoknál, az előzéseknél. Lazán verte Vettelt” – magyarázta.

alonso_ricciardo_2

A Red Bull-os nem leplezte, mennyire jól estek neki Alonso mondatai, amikor szembesítették a nyilatkozattal:

“Ez azért elég menő. Nem fogok hazudni, egy ilyen nyilatkozatra nem lehet csak úgy legyinteni. Ő már akkor kétszeres világbajnok volt, mielőtt én az F1-be kerültem, és ő volt az egyik nagykutya, amikor bemutatkoztam. Bizonyos értelemben felnézek rá, én is szeretnék olyan sikereket elérni, mint ő” – mondta a négyszeres futamgyőztes.

“Úgy érzem, 2014-ben tényleg sokat tettem azért, hogy kivívjam a tiszteletét. Volt pár jó csatánk, és úgy gondolom, azóta egész jóban vagyunk, szóval frankó, hogy így érez. Jó érzés, hogy a sportág egyik legendája is elismer.”

A 2015 óta a McLaren-Hondánál küzdő Alonso Ricciardo mellett saját volt csapatáról, a tavalyi fellángolás után újra csalódást keltően szereplő Ferrariról is beszélt. Újra leszögezte, hogy nem bánta meg a váltást.

“Mindig is csak a legjobbakat kívánom a Ferrarinak, olyan dolgolat értünk el együtt, amikről nem is álmodtam, de tudtam előre, hogy a Ferrari 2015-ben és 2016-ban sem lesz bajnok. Szóval a McLaren-Honda jelentette kihívást választottam. Végső soron a nézők és a Forma-1-es versenyzők, csapatvezetők elismerése számít igazán. A hosszú, eredménye karrier titka, hogy az ember egyenletesen teljesítsen és mindig önmagát adja.”