A McLaren a szeptemberi Olasz Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy a veterán Jenson Button 2017-ben nem versenyez náluk, helyére a szupertehetség Stoffel Vandoorne ül, míg a 2009-es világbajnok a háttérből segít, 2018-ra azonban opciójuk van az újbóli pályára küldésére.

Sokan úgy vélik, hogy Button valójában már nem tér vissza, így lehet ezzel Vandoorne is, ugyanis arra a kérdésre, hogy a szerződési helyzet miatt érez-e plusznyomást, kitűzött-e konkrét célokat, nemmel felelt:

“Nem. Egyszerűen készülök az első Forma-1-es szezonomra, mindent beleadok. Az a fő, hogy a lehető legjobban dolgozzunk együtt, hogy újra nyerő csapattá tegyük a McLarent” – nyilatkozta a 24 éves belga a Japan Motorsportsnak, miután a múlt hétvégén befejezte Super Formulá-s idényét a szigetországban.

Buttont túrná ki

Buttont túrná ki

“Az eredmények tekintetében talán nem ez volt a legjobb évem, de volt néhány igazi csúcspont” – mondta 2016-ról. “De minden rendben van, ugyanis a Super Formula mellett párhuzamosan 2017-re is készültem. Elsősorban a Forma-1-re koncentráltam, nagyon sokat dolgoztam a szimulátorban.”

“Látom, hogyan halad a munka a jövő évi autóval, és egyre több időt töltök a szimulátorban. Az csak a teszteken derül ki, melyik csapat végezte a legjobb munkát, de az új szabályok lehetőséget adnak nekünk a felzárkózásra” – felelt a McLaren-Honda kilátásait firtató kérdésre.