A 18 éves kanadai pilóta az F1 történetének második legfiatalabbja lesz Max Verstappen után, aki bemutatkozhat a sorozatban. Stroll Valtteri Bottas csapattársa lesz, és nem titok, hogy édesapja, a divatmágnás Lawrence Stroll révén rengeteg pénzt visz az istállóhoz.

Stroll azonban úgy érzi, elsősorban nem a pénz, hanem az eddigi érdemei miatt igazolták le: megnyert egy rakás utánpótlás-sorozatot, és még az FIA-féle szuperlicencet is megszerezte.

“Mindenkinek megvan a maga véleménye, ezen nem tudok változtatni” – mondta Stroll. “A pénz sokat segített a karrierem során, ezt nem fogom tagadni. De úgy gondolom, azért kaptam F1-es esélyt, mert megnyertem minden együléses sorozatot, amelyben elindultam.”

“Az FIA okkal alakította át a szuperlicenc rendszerét, nem lehet csak úgy pénzzel bekerülni a Forma-1-be. Bizonyítani és nyerni kell az alacsonyabb kategóriákban.”

“Igyekszem a saját feladatomra koncentrálni. Örülök, hogy itt lehetek, alig várom a következő szezont.”

Claire Williams csapatfőnök is cáfolta, hogy a pénzről szólt volna a döntés. “Sokan emlegetik Lance hátterét, de szeretném világossá tenni, hogy a Williamsnél az anyagiak soha nem befolyásolhatnak egy pilótadöntést” – így Williams.

“A pénz nem hoz teljesítményt, vagy megvan valakiben a tehetség, vagy nincs. Lance már bizonyította a képességeit, jövőre is el fogja végezni a munkát, amit rábíztunk.”

Stroll 2014-ben, újoncként megnyerte az olasz Forma-4-es bajnokságot, majd a Toyota Racing Seriesben győzött. 2015-ben, első európai F3-as évében ötödik lett, az idén a 30 futamon szerzett 14 győzelemmel hódította el a bajnoki címet.