A Renault 2017-re már leigazolta a Force Indiá-s Nico Hülkenberget, azonban az még teljesen nyitott, hogy ki ül majd a tapasztalt német mellé.

A szabad ülésért versenyben van a két idei pilóta, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer, a Renault korábbi tartalékosa, Esteban Ocon, és talán a haasos Esteban Gutierrez is.

Bár két hete úgy tűnt, csak napok kérdése, hogy véglegesítsék a felállást, ez azóta sem történt meg. A csapatfőnök, Frederic Vasseur az Autosportnak azt mondta, a kínálat bősége és a viszonylagos információhiány hátráltatja a döntést, de a szezonzáróra eldőlhet minden.

“Elsősorban azért napoltuk el a döntést, mert a látókörünkben lévő pilóták mind fiatalok vagy újoncok. De minden egyes futammal több információm, több adatom van. Az én feladatom, hogy minden szempontot mérlegeljek. Megértem, hogy némelyik srác már nagyon szeretné tudni, mi lesz, de ez van” – magyarázta a francia szakember.

barc_f1_37

“De minden jelöltünk szépen teljesít, a saját versenyzőink és a többiek is, szóval nehéz a döntés. Mexikóban további információkat gyűjtöttem. Nem mondanám, hogy kellemetlenül érzem magam, de ez van. Kemény ügy, de a versenyzés kemény meló. Nekem is bírnom kell, nekik is bírniuk kell. Tisztában vagyok vele, hogy olyan döntést kell meghoznom, ami a Renault jövőjét befolyásolja.”

Vasseur hozzátette, hogy a jelöltek pénzügyi háttere nem szempont, nem kell, hogy a pilóta pénzt hozzon a csapathoz.

“A fő szempont a teljesítmény, és az, hogy passzoljon a projekthez, megfelelő legyen a viszonya a csapattal. Ezeket mind mérlegelem, a pénzügyi hátteret azonban nem.”