Egy lelátón ülő helyi szurkoló is rögzítette, ahogyan Lewis Hamilton és Max Verstappen átvágták az egyes kanyart Mexikóban. Büntetést csak a holland kapott, Hamilton megúszta az esetet. Több pilótának ez nem tetszik.

“Bírnám a kavicságyakat, azok sokkal elrettentőbbek lennének” – mondta Daniel Ricciardo. “Nem szeretem, hogy a pilótáknak megengedett a hiba védekezés közben, hogy simán levághatják a pályát.”

“Amit Lewis tett az első kanyarban, nem volt helyes. Az első körben történt, egy ilyen hibának sokkal többe kellene kerülnie.”

Nico Hülkenberg sem értette, hogyan úszhatta meg Hamilton. “Ahol Lewis fékezett, ott esélye sem volt szabályosan bevenni a kanyart” – vélekedett a német.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is visszahozná a kavicságyakat. “A kavicságy komoly időveszteséget, sőt akár kiesést is jelentene a hibázó pilóták számára” – nyilatkozta Horner.

“Őszintén hiszem, hogy valamit kezdenünk kell az olyan kanyarokkal, mint a mexikói egyes. A sóder talán hatékonyabb eszköz, mint a nagy aszfaltozott bukóterek. Ha ott kavicságy lett volna, mindenki megbűnhődött volna.”