A napokban felröppent, hogy a Forma-1 új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media szeretné az F1 sportkérdéseinek igazgatására Ross Brawnt alkalmazni.

Bár az egykori Benetton-, Ferrari-, Honda/Brawn/Mercedes-vezető szerdán a BBC-nek azt mondta, egyelőre semmilyen állásajánlatot nem fogadott el, csak tanácsadással segít, nyilvánvaló, hogy reális lehetőség Brawn beszállása.

A német sajtóban megjelentek szerint a 61 éves szakember nem pusztán sport-, hanem gazdasági főnök, így a 86 éves Bernie Ecclestone utódja is lehet, nem csoda hát, ha az F1 uraként ismert kisember nem várja tárt karokkal…

“Nagyon örülnék, ha az FIA-hoz menne, első osztályú munkát végezhetne ott. Jó ideje nem beszéltem már vele, halvány gőzöm sincs, hogy mihez is fogna. De nem nálunk. Nekünk ide nem kell mérnök, senki olyan, mint Ross” – mondta az Autosportnak.

Ecclestone azt mondta, “nagy baromság”, hogy a Liberty vezérigazgatóként szerződtette Brawnt, ugyanakkor elismerte, hogy a felvásárlás véglegesítése után “azt csinálnak, amit akarnak”:

“A Liberty Media jelenleg résztulajdonos, Chase (Carey) Peter Brabeck helyét vette át az igazgatótanácsban, egyelőre nem ők irányítják a céget. 10%-uk van, a vezérigazgató még mindig én vagyok. A cég ugyanaz, mint eddig volt. Ha a Liberty átveszi az irányítást, akkor majd azt csinálnak, amit akarnak, ahogy bármelyik cég tulajdonosa. De egyelőre nem övék a cég, szóval nincsenek ebben a helyzetben.”

Az angol üzletember szerint a tudta nélkül nem is cserélnék le:

“Chase-szel nagyon jól együtt tudunk működni, ha egyáltalán felmerült volna ez a dolog, velem is beszélt volna róla. Ha valakiből vezérigazgatót csinálunk, akkor én leszek az, aki oda helyezi az illetőt.”