Sebastian Vettel korábban sem fogta vissza magát, ha indulatos rádióüzenetekről volt szó, de a Ferrari német pilótája idén különösen sokat háborog, a múlt vasárnapi Mexikói Nagydíjon nyújtott produkciója pedig már-már új szintet jelentett.

A Ferrarihoz nagy reményekkel érkezett, de idén keservesen csalódó négyszeres világbajnok valószínűleg nincs passzban, a nem túl versenyképes autó, a csapat rossz döntései, a nem túl biztató kilátások miatt valami elpattanhatott a németben.

“Bizonyos dolgokat láttunk már tőle korábban is, de idén a megszokottnál furcsábban viselkedik” – mondta róla 2014-es Red Bull-os csapattársa, Daniel Ricciardo.

Korábbi csapatfőnöke, Christian Horner is úgy látja, hogy Vettel megváltozott: “Ez nem volt rá jellemző, amikor még nálunk versenyzett. Világos, hogy a frusztráció beszél belőle, mindenki láthatja.”

vettel_horner

Vettel 2014 végén három évre írt alá a Ferrarival, azonban a közelmúltban mind a csapat, mind ő vonakodott a 2017-en túli szerződéshosszabbításról beszélni. Lehet, hogy búcsút int a Forma-1-nek?

“Kezdem azt hinni, hogy Sebastian Vettel már nem marad sokáig a Forma-1-ben. Nagyon fiatalon érkezett, nagyon sok rekordot megdöntött, de ahogy figyelem a munkáját, mostanra nincs meg az a tűz benne” – mondta a korábbi versenyző, F1-es szakkommentátor Martin Brundle.

A Times egy névtelenül nyilatkozó F1-es szakembert idézett: “Seb simán távozhat. Nyert négy bajnoki címet, nincs mit bizonyítania. Visszahúzódó típus, családja is van már, nem vonzza a reflektorfény, így talán úgy van vele, hogy ennyi elég is volt. Kár lenne érte, de simán megteheti.”