A Ferrarihoz három éve visszatért Kimi Räikkönen 2014-ben és 2015-ben szemmel láthatóan küszködött Fernando Alonso és Sebastian Vettel mellett, idén viszont sokkal simább és eredményesebb évet teljesít, mindössze 7 ponttal áll német csapattársa mögött.

A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene nemrég azt mondta, a 2007-es világbajnok mostanra hisz és bízik a mérnöki-szerelői stábjában, Mexikóban pedig maga a versenyző beszélt arról, hogy személycserék segítették a magára találásban.

“Volt néhány csere munkatársaim körében, ez nagyon jól sült el. A srácok nagyon jók ebben a munkában, igazán remekül tudnak együttműködni” – mondta.

“Minden egyes apró részletre odafigyelünk, nem elég, ha valami egész jó, majdnem mindennek tökéletesnek kell lennie. Ez a hozzáállás aztán meghozza a gyümölcsét. A sok jó apróság végül nagy előrelépést hoz a köridőben. Az autó idén nagyon jó ilyen szempontból, jól tudom vezetni, ami sokat számít” – magyarázta a finn.

Bár Räikkönennek személy szerint sokkal jobb éve van, a Ferrari romlott 2015-höz képest.

“Nem volt valami jó szezonunk. Az élen akarunk küzdeni, a győzelmekért akarunk menni. Ha ez nem sikerül, akkor nem nevezhetjük jónak az évet, hiszen nem értük el a csapat által kitűzött célt” – ismerte el.