A hét elején német és brit lapok is arról tudósítottak, hogy az egykori Benetton- és Ferrari-fejes, Honda-/Brawn-/Mercedes-csapatfőnök Ross Brawn leszerződött a Forma-1 új tulajdonosával, a Liberty Mediával, hogy kezébe vegye az F1 sportkérdéseinek igazgatását.

A BBC megkeresésére az F1-ből 2013 végén távozott szakember cáfolt, vagyis inkább finomított.

“A Liberty még nem jutott addig (a bevásárlás folyamatában), hogy ilyen léptékű döntést hozzon. Egy kis konzultációval segítek nekik az F1 jobb átlátásában, de ennyi” – állította.

A német Auto Bild azt írta, hogy Brawn a sportkérdések mellett az F1 üzleti oldalának irányítását is átveszi, azaz egy személyben lesz a 86 éves Bernie Ecclestone utódja, erre a felvetésre annyit felelt, hogy “attól függ”, mi is lesz az F1 uraként emlegetett matuzsálemmel a jövőben.

A Liberty beszállásakor a Forma-1-et irányító cég elnökévé az amerikai Chase Carey-t tette, ugyanakkor tapasztalatai, hozzáértése, kapcsolatai miatt Ecclestone-hoz nem nyúltak. Az angol kisember azt mondta, három évig még igényt tartanak a szolgálataira, ezt azonban hivatalosan nem erősítette meg a Liberty Media.