Lewis Hamilton viszonylag jól megcsinálta a rajtot Mexikóban, de az első kanyar előtt elfékezte magát, és a bukótér átvágásával tért vissza a pályára. Noha sokak szerint vizsgálni kellett volna a manővert, a felügyelők szemet hunytak fölötte.

“Őszintén szólva eszembe sem jutottak a felügyelők” – mondta Hamilton. “Sokkal jobban aggasztott az elfékezett gumi, ami szétrázta az agyamat 17 körön át. Annyira nagy volt a vibráció, hogy nem is láttam rendesen az első kanyar féktávját, a futómű miatt is aggódtam.”

“Megfordult a fejemben, hogy ezt képtelenség lesz kibírni, ki kell állnom, és akkor annyi a versenyemnek.”

A Mercedes a verseny után azt mondta, hogy a gumi valóban komoly problémát jelentett: ha nem a világbajnokság hajrájáról lenne szó, kihívták volna Hamiltont kereket cserélni. Az utolsó körökben is volt egy kis aggodalom, akkor a kipufogógáz hőmérséklete emelkedett meg.

Az angol még nem mondott le a bajnokságról. “Bárcsak minden verseny úgy alakulna, mint az utolsó kettő. A történelem azonban korábban már megmutatta, hogy még nincs késő.”

Két hét múlva a Brazil Nagydíj következik, ahol Hamilton még soha nem nyert. Ha Rosberg győz, Hamilton eredményétől függetlenül világbajnok.

“Tudok róla” – reagált tömören Rosberg. “De továbbra is csak a soron következő versenyre koncentrálok, egyszerűen csak a futamgyőzelemért hajtok Brazíliában.”

“Lewis most gyorsabb volt, megérdemli a győzelmet, számomra a második hely volt a maximum. Együtt tudok élni ezzel.”

“Ha ilyen tempóban folytatom, még lehet keresnivalóm. Feladni biztosan nem fogom, Abu-Dzabiban büszke leszek magamra, ha tudni fogom, hogy mindent beleadtam” – fogalmazott Hamilton.