Ha a címvédő Lewis Hamiltonnak nagyon rosszul alakulnak a dolgai, Nico Rosberg pedig győz, a Mercedes német pilótája már ezen a hétvégén megszerezheti első világbajnoki címét.

Rosberg tisztában van ezzel, ahogy arról is hallott, hogy az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone nemrég azt magyarázta, hogy Hamiltont sokkal szívesebben látná bajnokként, mint őt, de egyik dologgal sem akar foglalkozni, csak a Mexikói Nagydíjra koncentrál.

“Az egyáltalán nem fontos, én csak a magam dolgára koncentrálok, ennyi” – mondta Ecclestone nyilatkozatára reagálva. “A világbajnoki cím megnyerése az álmom valóra váltása lenne, de ennyi. Komolyan, nekem most csakis a Mexikói Nagydíj jár a fejemben, ez a lényeg. Lépésenként haladok. Csak szépen, egyszerűen, csak a jelenre koncentrálva, csak arra gondolok, amire van befolyásom. Ez bevált, tartom is magam hozzá” – magyarázta a Hamilton előtt 26 ponttal vezető német, hozzátéve, hogy a csapatnál nagyszerű a hangulat, csapattársával való viszonyával viszont nem foglalkozik.

“Vasárnap éjjel nagyot buliztunk Austinban a csapattal, nagyszerű látni, milyen messzire jutottunk együtt, milyen erősek vagyunk minden téren. Egy irányba húzunk, mindenki nagyon izgatott.”

“A Lewisszal való viszonyommal nem igazán foglalkozom. Egyszerűen igyekszem a lehető legjobb eredményeket hozni. Igen, van feszültség, ugyanakkor mostanában mégis van lazább oldala is.”

Rosberg elmondta, hogy a kiélezett küzdelem ellenére most, a finisben is teljes az átláthatóság, nincs önzőzés a beállítások, adatok terén: “Minden nyitott, mindent megosztunk, ahogy eddig is, nincs változás.”

mexiko_f1_01