Az Amerikai Nagydíj után Nico Rosberg előnye 33-ról 26 pontra csökkent csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, azonban így is lehetséges, hogy a hétvégén következő Mexikói Nagydíjon megnyerje a világbajnokságot. Ha Rosberg győz, Hamilton pedig nem szerez pontot, az 51 egységnyi előny már behozhatatlan lesz az utolsó két versenyen.

“Természetesen tudatában vagyok ennek, de Mexikóban is csak a futamgyőzelemre koncentrálok majd. A Forma-1-ben semmit nem lehet biztosra venni, amint úgy gondolkodik az ember, hogy a kezében van a siker, azonnal veszített is. Szóval egyszerűen minden futamon a győzelemre hajtok” – erősítette meg korábban is hangoztatott hozzáállását.

A Mercedes fejesei szerint cseppet sincs könnyű helyzetben a Rosberg.

“Vigyáznia kell, nehogy összeszedjen egy kiesést, ez a legfőbb. Nico nehéz helyzetben van, hajtania kell, ugyanakkor nem kockáztathat balesetet” – mondta Toto Wolff.

A Mercedes-csapat elnöke, egyben háromszoros világbajnok Niki Lauda így beszél: “Bármit is mondjon, Nico azért gondol a bajnoki címre. Néha egyszerűen kötelező taktikázni, persze ha az ember túlságosan visszavesz, abból is baj lehet.”