Alonso a verseny utolsó köreiben jött előre a hetedik helyről, Massát és Carlos Sainzot is véleményes manőverrel előzte meg. Massával összekoccant, a spanyolt pedig úgy előzte meg, hogy lefutott a pályáról.

A felügyelők egyik esetben sem tartották indokoltnak a büntetést. “A felügyelők szerint versenybaleset volt, amivel nem tudok egyetérteni” – mondta Symonds. “És ott van az is, ahogy Alonso Sainzot előzte meg, elég messze volt a pályától.”

“Szerintem Alonso olyan későn fékezett, hogy ha nem támasztja meg magát Felipe autóján, akkor is elhagyta volna a pályát. Valójában Felipét használta féknek.”

“Aztán ugyanezt megcsinálta Sainz ellen is. Oké, nem ment neki, de úgy elhagyta a pályát, hogy azt hittem, már el is indult Mexikó irányába.”

Massa szerint is Alonso volt a hibás. “Megcsináltam a kanyart, aztán belülről rám esett” – vélekedett a brazil. “Már bent voltam a kanyarban, amikor nekem jött, és defektet okozott.”

“Ezzel minden lehetőségemet lenullázta, nem kérdés, hogy az ő hibája volt.”

Alonso szerint kerék a kerék elleni csata volt, ahol Massának már nem volt helye elfordulni. Noha a felügyelők szerint az akció nem ért szankciót, az tény, hogy mások ennél kevesebbért is kaptak már időbüntetést idén.