Fernando Alonso hatalmas versenyt futott az austini Amerikai Nagydíjon, a spanyol a 12. helyről rajtolva az 5. lett, a futam utolsó körein volt csapattársát, Felipe Massát, majd honfitársát, a Toro Rossó-s Carlos Sainzot is megelőzte.

Az előbbi eset azért véleményes volt, Alonso igen keményen szúrt be Massa mellé, mindketten a pályán kívül fordultak, össze is értek, a brazil gumija meg is sérült. A stewardok vizsgálat alá vonták az incidenst, de a verseny után, a felek meghallgatását és a felvételek elemzését követően úgy döntöttek, nem büntetik a spanyolt.

A Ferrari viszont megfizetett Kimi Räikkönen elrontott bokszkiállásáért: a stewardok a finn pilótát nem büntették, a csapat viszont 5000 eurós pénzbírságot kapott, amiért rosszul rögzített kerékkel engedték ki őt a pályára.

Szintén büntették a Toro Rossó-s Danyiil Kvjatot, az orosznak a versenyen kiosztott 10 másodperces időbüntetés mellett utólag még két büntetőpontot is megítéltek a Sergio Perezzel történt ütközése miatt. Kvjat hét pontnál jár a tizenkettőből.