Ross Brawn novemberben megjelenő könyvében arról is mesél, hogy miért hagyta el a Mercedest 2013 végén. Többek között azt mondta Toto Wolff csapatfőnökről és Niki Lauda elnökről, hogy olyan emberekkel kellett együtt dolgoznia, akikben nem tudott megbízni.

Wolffot Austinban szembesítették Brawn állításaival, de nem jött zavarba. “Nincs harag köztem és Ross között, különös tekintettel arra, hogy az ő munkáján is alapul a Mercedes három bajnoki címe” – mondta Wolff.

“Olvastam az idézeteket, és beszéltem is Ross-szal. Úgy tűnik, hogy a szavakat kiragadták a környezetükből, és ezt én el is fogadom.”

“Egy szervezet újjáépítése mindig sok időt vesz igénybe, és kifejezetten bonyolult. Amikor Ross úgy döntött, hogy távozik, nagyon sikeres évek következtek számunkra, és ez nehéz helyzet.”

“Tisztelem emberként és nagyon tisztelem mérnökként is, az idézetek ezen semmit sem változtattak.”

Közben pezseg az élet Brawn körül, már megint arról pletykál az F1-világ, hogy a szakember visszatérhet. Most éppen a McLarennel hozták összefüggésbe, ahol kérdésessé vált Ron Dennis vezérigazgatói széke, illetve Eric Boullier csapatfőnököt is szóba hozták a Ferrarival.

Brawn a szokásos nyilatkozatai helyett ráadásul most valami egészen mást mondott a Bildnek. “A Forma-1 hiányzik egy kicsit az életemből. A csapatmunka, egy csapat, illetve az autó felépítése és fejlesztése” – fogalmazott Brawn.

Amikor megkérdezték tőle, hogy elképzelhetőnek tartja-e a visszatérést, ennyit mondott: “Soha ne mondd, hogy soha.”