Danyiil Kvjat Forma-1-es pályafutása eddig igazi hullámvasút: a 2014-ben a Toro Rossónál bemutatkozott orosz ifjonc Sebastian Vettel ferraris átigazolása miatt 2015-ben már a Red Bull Racingnél küzdhetett a dobogós helyekért, az idei évben viszont tavasszal véget ért az álom, az ülését Max Verstappennek adták, őt pedig visszaküldték a kisebbik energiaitalos alakulathoz.

Az orosz a lefokozás után teljesen megtört, elveszett ember és versenyző benyomását keltette, szinte biztosnak látszott, hogy a Red Bull a szezon végén búcsút is int neki, hogy helyére a GP2-ben idén a bajnoki címért küzdő ifjoncukat, Pierre Gaslyt ültessék, azonban mégsem így lett.

A Kvjat által az elmúlt pár versenyen mutatott javulás, a 2017-es nagy szabályváltozások, a Gasly képességeit/felkészültségét illető esetleges kételyek, és talán az orosz kezelése miatt érzett bűntudat együttes eredményeként szombaton Austinban bejelentették, hogy ő marad Carlos Sainz csapattársa a Toro Rossónál 2017-ben is.

“Nagyszerű hír! Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak, Dr. Helmut Markónak és a csapatnak a támogatásért, a bizalomért, amit a visszatérés óta kaptam! Nagy örömmel maradok az otthonomnak érzett csapatnál, és alig várom, hogy 2017-ben folytassuk a közös munkát. Mindig is elkötelezett maradok, 200 %-ot adok bele, keményen hajtok majd, mint mindig. Nagyon örülök!” – mondta Kvjat.