Mivel Nico Hülkenberg aláírt szerződése ellenére úgy döntött, 2017-től a Renault-nál folytatja a Forma-1-es pályafutását, a silverstone-i középcsapatnak partnert kell találnia Sergio Perez mellé.

Korábban logikusnak látszott, hogy Hülkenberg ülését honfitársának, a motorszállító Mercedes által nevelt Pascal Wehrleinnak adják, de az austini paddockban egész más nevekről hallani.

A pletykák szerint a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat, a manoros, szintn Mercedes-támogatású Esteban Ocon és a renault-s Jolyon Palmer van a jelöltek listáján.

Úgy tudni, a Force India a nagy szabályváltozások miatt jövőre semmiképp sem akar újoncot Perez mellé ültetni, a tavasszal a Red Bulltól a Toro Rossóhoz visszaküldött Kvjatot viszont nagyon is kívánatos jelöltnek látják, ugyanis tehetséges, ég benne a bizonyítási vágy és úgy látják, a személyisége is passzolna a mexikói csapattársáéhoz.

force_india

Kvjat újságírói kérdésre nem tagadta, hogy kapcsolatban áll a Force Indiával:

“Egyetlen célom van, az, hogy a Forma-1-ben maradjak. Mással nem akarok foglalkozni. Vannak pletykák, de zárt ajtók mögött intézzük a dolgokat. Nagyon tisztelem a Red Bullt, lojális vagyok, először velük tárgyalunk. A cél, hogy jövőre is az F1-ben versenyezhessek, azt pedig majd meglátjuk, melyik csapatnál. Én is szeretném tudni.”

Ocont és Palmert szakmailag is ismerik már, az angol versenyző még 2014-ben, a mexikói ifjonc tavaly két alkalommal is tesztelt a Force Indiával, mindketten jó benyomást tettek akkor a csapatra. Ocon mellett szól a Mercedes-kapcsolat, az ő alkalmazása árengedményt hozhatna a hajtásláncra, de Palmer is képes egy kisebb szponzori csomagot felmutatni – igaz, állítólag nem a pénz lesz a döntő szempont.

perez_asutin

Austinban Perez véleményét is megtudakolták a leendő csapattársat illetően.

“Biztos vagyok benne, hogy a csapat a legjobb döntést hozza majd meg. Én csak azt remélem, hogy megfelelő hozzáállása lesz az illetőnek, akárki is legyen. Szóval legyen gyors és legyen jó hozzáállása, tudjunk együtt dolgozni a csapattal. A tempó nagyon fontos, mert ha nem elég gyors, akkor a másik pilóta sem hozza ki a maximumot az autóból, mert tudja, hogy egy kevésbé jó körrel is verheti a partnert. Szóval számomra nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabb csapattársat kapjam.”

A mexikói versenyző csak dicsérni tudta távozó csapattársát, Hülkenberget, hozzátéve, hogy nem lepte meg az átigazolása:

“Három évig dolgoztam Nicóval, nagyon sokat tanultam tőle, és kíváncsian várom, hogy az újabb csapattárstól újabb dolgokat tanulhassak! Nicóval nagyon egy szinten teljesítettünk, ami igen hasznos volt a csapatnak. Szerintem egyértelműen Nico volt az eddigi legerősebb Forma-1-es csapattársam. Tudtam, hogy ha én nem megyek a Renault-hoz, akkor ő is a listájuk elején van, szóval számítottam a távozására.”