A Forma-1-ben jelenleg egy amerikai futam van, azt éppen ezen a hétvégén rendezik Austinban. Az új jogtulajdonos Liberty Media nemrég utalt rá, hogy hamarosan újabb amerikai versenyek jöhetnek, amire Lewis Hamilton szerint is nagy szükség lenne.

New Jersey-ben már évekkel ezelőtt lett volna F1-es futam, de a rettentő magas fejlesztési költségek miatt végül csendben kimúlt a projekt. De Hamilton szerint ez nem akkora baj, úgyis Manhattanre lenne szükség.

“Voltak a New Jersey-vel kapcsolatos tervek, de nem voltam csalódott amiatt, hogy nem lett belőlük semmi” – mondta Hamilton. “Én New York-i versenyt akarok, a város központjában kellene lennünk.”

“Szerintem ha a Forma-1 igazán komoly tényezővé akar válni az Egyesült Államokban, akkor valahogy össze kell hoznunk egy versenyt New York szívében. Az utak borzalmasak, de ez óriási lenne!”

“Az utcai versenyek különlegesek, főleg, ha az autók hangja is nagyon jó. Ez most talán nem az igazi, de így is szenzációs dolog lenne. Ha meg tudnánk csinálni, az emberek rá lennének kényszerítve, hogy megnézzék.”

“Jelenleg valószínűleg a New York-iak fele azt sem tudja, mi az a Forma-1, talán még többen is vannak. Mindenképpen rengeteg emberről beszélünk, egy New York-i versennyel talán meg tudnánk fertőzni őket az F1-gyel.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Lewis Hamilton New York