Fernando Alonso számára igazi hullámvasút volt a 2015-ös Amerikai Nagydíj, hiszen a rajt után rögtön az első kanyarban megpördült, a mezőny végére esett, ahonnan aztán az 5. helyig kapaszkodott, mielőtt a Honda-motor rakoncátlankodni kezdett alatta, és végül épp a top10-en kívül találta magát.

A rajtbalesetet és a motorhibát szívesen elkerülné, de az egy évvel ezelőtti versenyképességet erre a hétvégére is elfogadná Alonso, főképp a két héttel ezelőtt siralmasan sikerült Japán Nagydíj után.

“Sosem lehet tudni, mire számítsunk az Amerikai Nagydíjon. Megkockáztatom, hogy a tavalyi az egyik kedvenc futamom volt, annak ellenére is, hogy a második körben defektet kaptam, mert képes voltam hajtani, előrekapaszkodni a mezőnybe, ami igazán örömteli érzés volt” – mondta a McLaren austini futamelőzetesében.

alonso_austin

“Az időjárás mindig hozhat meglepetést, az aszfalt hőmérséklete is sokat változhat az edzések között, szóval remélem, hogy sikerül hamar jó beállításokat találni, és a hétvégén folyamatosan javítani a tempót!”

Alonso sosem nyert az Amerikai Nagydíjon, az indianapolisi pályán a legjobb eredménye egy 2. hely az utolsó évből, 2007-ből, míg Austinban az első évben, 2012-ben volt a legeredményesebb, akkor a 3. lett.