A veterán Felipe Massa az idény végén visszavonul, és egyelőre a másik Williams-pilóta, Valtteri Bottas sem hosszabbított még.

Nyílt titok, hogy Massa helyére a friss Forma-3-as Európa-bajnok, a hónap végén 18. születésnapját ünneplő Lance Stroll kerül, ugyanis édesapja, a kanadai divatmágnás Lawrence Stroll sok tízmilliót áldoz fia versenyzői karrierjére.

stroll

Logikus lenne, hogy a zöldfülű tini mellett megtartsák a Williamsnél nevelt, immár négyéves tapasztalattal rendelkező Bottast, főképp, hogy jövőre nagy szabályváltozások jönnek, de úgy tűnik, továbbra sincs megegyezés.

A finn MTV szakkommentátora, az egykori Ferrari- és Toyota-pilóta Mika Salo rosszat sejt.

“Nehéz bármit is mondani Valtteri helyzetéről. Lance Stroll ott lesz jövőre, és a Williams valószínűleg szeretné megtartani Valtterit, de az öreg Stroll megvette a fél csapatot, szóval lehet, hogy ő mondja meg, ki üljön a másik autóba” – magyarázta.

“Lance Stroll nem rossz versenyző, sok futamot nyert idén, ő lett a Forma-3-as bajnok. Van helye a Forma-1-ben, de előfordulhat, hogy nem Valtterit szeretné csapattársként” – mondta az ifjoncról.

bottas_szingapúr

Bottas azért még nincs elveszve, köztudott, hogy a Renault szívesen látná Nico Hülkenberg csapattársaként jövőre, a francia gyári csapat főnöke, Frederic Vasseur hétfői nyilatkozata alapján pedig “pár napon belül” ki is derülhet, hogy ő lesz-e az.

Ha Bottas megy, a Williamsnek kell találnia valakit. Jó jelölt lehet a Saubernél idén második szezonját befejező Felipe Nasr, hiszen a brazil pilóta 2014-ig a Williams neveltje volt, fizetős versenyző, de tehetsége is van.

nasr

Más kérdés, hogy az új tulajdonos nyári beszállása után már a Saubernél sem olyan borús a jövő, igaz, ők 2017-ben is csak a Ferrari idei erőforrásaival mennek majd, míg a Williamsben azért a legfrissebb Merci dolgozik majd.

“Nehéz év volt ez, nekem és az egész csapat számára. A mi helyzetünkben persze nem szabad csak az eredményeket nézni, én mindig igyekeztem felpörgetni a csapatot, a dolgok pozitív oldalát nézni, a mostani munka kulcsfontosságú 2017-et illetően” – nyilatkozta Nasr a brazil Globónak.

“Igen, azért tárgyaltunk más csapatokkal is, de egyelőre még nem dőlt el semmi. Várni kell. De azt látom, hogy az új befektetők érkezése óta a Sauber jó úton jár. Vonzó csapat. Remélem, hogy hamarosan bejelenthetem, mi lesz velem!” – tette hozzá.