Tavaly kész anyagi csőd volt az Amerikai Nagydíj, miután egy hurrikán éppen az austini hétvégén tombolt a pálya környékén. Szombaton annyira esett, hogy az időmérőt át kellett tenni vasárnapra, nézők viszont alig voltak a lelátókon.

Hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg, az idén különleges feltételekkel lehetett jegyet vásárolni a jövő heti versenyre. Aki július 4. előtt megvette a jegyét, az árának 105 százalékát kapja vissza, ha a verseny rajtját megelőző 24 órán belül több mint 50 milliméter eső esik.

Az ajánlat egyetlen feltétele, hogy a nézőknek esőben is ott kell lenniük a pályán, a leintést követően így válnak jogosulttá a visszatérítésre.

“Egyszerű a képlet: megnézik a versenyt, aztán visszakapják a jegyárat, sőt még egy kis pluszt is” – mondta a Circuit of The Americas vezetője, Bobby Epstein.

A vezér szerint egyébként működött az akció, jól alakultak a jegyeladások. Már csak azért kell drukkolnia, hogy ne legyen eső… “Sok jegyet adtunk el. A második legmagasabb nézőszámmal számolok a 2012-es premier után.”

Csökkentek a jegyárak is, átlagosan 11,5 százalékkal tavalyhoz képest.