Danyiil Kvjatot a Red Bull a Spanyol Nagydíjra tette át nagycsapatától a Toro Rossóhoz, hogy helyet csináljanak csodagyereküknek, Max Verstappennek. A lefokozás után az orosz pilóta hullámvölgybe került, összetört, de a nyári szünet után jobb formában tért vissza, a Szingapúri Nagydíjon elért 9. helye pedig visszaadta az önbizalmát.

“Néha elég egy jól sikerült futam. Kell, bízni lehessen az autóban, ha az ember magabiztos, mert tudja, hogy az autó tökéletesen úgy viselkedik, ahogy elvárom tőle, akkor minden sokkal könnyebb. Egynek éreztem magam az autóval, ami iszonyú jó érzés, nagyon fontos, nagyon kellemes. Ha ez megvan, visszatér a versenyzés öröme” – nyilatkozta a GPUpdate.netnek adott interjújában.

kanada_f1_11

Az orosz pilóta Forma-1-es jövője egyelőre homályos, a GP2-ben jó szereplő Red Bull-nevelt, Pierre Gasly valószínűleg kitúrja majd a Toro Rossótól. Kvjat azt mondja, minden nyitott.

“A színfalak mögött folyamatosak a tárgyalások, megbeszélések. Vannak lehetőségeim, de a Red Bulhoz való hűségem miatt először velük kell leülni, aztán attól függően, hogy az hogyan alakul, meglátjuk, hogyan tovább. Úgy érzem, sokat tudnék még nyújtani a Forma-1-ben, úgy érzem, a legjobbak között lehetnék.”

Kvjatnak a Toro Rossón kívül talán a Renault-nál lehet esélye, a csapatfőnök, Frederic Vasseur ugyanis egy finn (Valtteri Bottas) és egy német (Nico Hülkenberg) mellett egy oroszt is említett a jelöltjükként (igaz, gondolhatott a tesztelőként alkalmazott Szergej Szirotkinra is), emellett talán a Manornál is lehetne helyet vásárolni megfelelő szponzori támogatással.