Ezen a héten a Mercedes a soros, Nico Rosberg és Lewis Hamilton próbálgathatja a jövőre érkező szélesebb gumikat Barcelonában. Úgy tudni, hogy a bajnoki hajrára tekintettel egyikük sem lelkendezett a tesztért, de nem volt választásuk.

“Ők a leggyorsabb pilótáink, olyan információkat is át tudnak adni a Pirellinek, amit mások nem” – mondta Niki Lauda. A Mercedesen kívül a Ferrari és a Red Bull tesztelheti a gumikat, olyan átalakított prototípusokkal, amelyekkel a várható 2017-es leszorítóerőt próbálják szimulálni.

Mások nem kapják meg ezt a lehetőséget, ami Fernando Alonso szerint nem sportszerű. Spanyol lapok szerint a Pirelli egyébként nem is számolt a McLarennel a csapat sorozatos motornyűgjei miatt.

“Nem logikus, hogy egyes csapatok tesztelhetik az új gumikat, míg mások nem, de éppen ez történik” – mondta Alonso. “Mindenkinek lehetőséget kellene adni az új keverékek tesztelésére.”

Tegyük hozzá, a McLaren-Honda fejesei maguk is úgy látták, hogy inkább az idei autóra és a 2017-es modellre akarnak koncentrálni, ahelyett, hogy az erőforrásaik egy részét a gumitesztelésre irányítanák át.