A Toro Rossó-s Carlos Sainzot nyár eleje óta emlegették a Renault-val kapcsolatban, azonban a Red Bull részéről többször is jelezték, hogy nem adják a fiatal spanyol tehetséget.

Az ifjonc édesapja, a ralilegenda idősebb Sainz egy friss interjúban elárulta, hogy igen komoly lehetőségről volt szó, de a Red Bull nem engedett.

“Nagyon közel állt a távozáshoz, mert igen izgalmas ajánlatot kapott, ami érdekelte is, főképp a három évre szóló szerződés. Végül azonban a Red Bull nem engedte el, még egy évet akartak tőle” – magyarázta.

“Erős idénye lehet a Red Bullnak jövőre, ezért akarnak valakit, aki beugorhat, ha kell, és Carlost tartják erre megfelelőnek. Szóval egyrészt pozitív dolog ez, másrészt viszont nem.”

carlos_sainz_snr

Az ifjú Sainz tehát 2017-ben még a Toro Rossónál marad, de apja szerint inkább előbb, mint utóbb váltania kell majd:

“Remélhetőleg feljebb tud majd lépni egy versenyképesebb csapathoz, előrébb küzdhet majd a mezőnyben. A jövő évnek kellene az utolsó Toro Rossó-s idényének lennie. Az a normális, ha azután továbblép, ugyanis soha senki nem töltött még négy évet a Toro Rossónál.”

“Egy Renault-kaliberű csapathoz való szerződés fontos lépés lehetett volna, de remélhetőleg lesz még ilyen lehetőség. A Red Bullnál a következő három évre megvannak a pilóták, szóval ott nincs nagy jövő. Nehéz lenne bekerülni a nagycsapathoz, hacsak nem lép le valaki.”