A múlt héten röppent fel, hogy a Ferraritól nyáron, két és fél év után távozott technikai igazgató, James Allison a Red Bullnál folytathatja Forma-1-es pályafutását.

A hír mögötti logika az, hogy a felesége tavaszi, váratlan halála után inkább angliai otthonát preferáló szakembert az F1-től egyre inkább eltávolodó Adran Newey utódjaként szeretné alkalmazni a Milton Keynes-i alakulat.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko viszont határozottan cáfolta a fentieket, amikor a német Auto Bild megkérdezte: “Ez egy nagy hülyeség. Nem tárgyalunk vele, szerintünk Enstone-ba megy vissza a Renault-hoz.”

Tegyük hozzá: a veterán F1-es szakújságíró, Joe Saward ugyanakkor blogján arról írt, tudomása szerint Allison nem megy vissza a Renault-hoz, ajánlatot kapott ugyan Enstone-ból, de nem kívánt élni vele.

Marko arra pletykára is kitért, hogy a Toro Rosso technikai főnöke, James Key 2018-tól a Williamsnél váltja az állítólag nyugdíjba vonuló Pat Symondst. Ő maga nem zárta ki, hogy Key valamikor csapatot válthat, azonban a hírbe hozott williamses mérnök rövidre zárta a találgatást.

“Én is olvastam ezt. Eléggé meglepett a dolog. Mark Twain jutott eszembe, aki egyszer azt mondta, hogy a halálomról szóló hír erős túlzás. Nekem ugyanez álláspontom a nyugdíjba vonulásomat illetően” – mondta Symonds Szuzukában.

symonds