A vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon tovább nyílt az olló a Mercedes két versenyzője között, a hibátlan hétvégét teljesítő Nico Rosberg 33 pontra növelte előnyét a rossz rajt után csak kármentésen dolgozó Lewis Hamiltonnal szemben.

Az idén balszerencsés és egyre szétesettebb angolnak persze még négy futama van a fordításra, de a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda is úgy látja, hogy innen már Rosberg a favorit.

“Nico pillanatnyilag tökéletesen dolgozik. Ha semmi rendkívüli nem történik, a bajnokság a következő pár futamon eldőlhet, Lewis már nem lesz képes beérni Nicót. Számomra ez teljesen egyértelmű” – mondta a háromszoros bajnok osztrák. “Persze csakis akkor van vége, amikor összeadjuk a pontokat, de ha egyik autóval sem történik baj, akkor szerintem Lewis innen már nem tud fordítani.”

A maradék négy futamon maximálisan 100 pontot lehet még gyűjteni, így Rosbergnek már az is belefér, hogy négy Hamilton-győzelem mellett ő háromszor 2. és egyszer 3. legyen. Már kérdés persze, hogy 33 pontnál nagyobb előnyt is építettek és ledolgoztak már idén mindketten többször is, így semmit sem lehet kizárni.