Jenson Button szerint Szuzuka lett a McLaren mumusa, azt követően, hogy ő és Fernando Alonso is szenvedett a hűvös időben a 2016-os Forma-1 Japán Nagydíjon (beszámoló itt).

A brit csapat motorszállító partnerének hazai versenyén Alonso csak a 16., míg Button a 18. helyen végzett, azt követően, hogy a brit versenyző a rajtnál az utolsó helyre esett vissza.

“Nagyon gyengén sikerült a rajt” – értékelt Button. “Durván kipörögtek a kerekek, és visszaestem a végére.”

“Elég nehéz volt megelőzni a Manorokat, mert lágy gumit használtak, míg én keményeken voltam. Igazán trükkös volt, de aztán sikerült megelőznöm őket a végén. 18. lettem, ami elég szörnyű, de volt néhány szórakoztató előzésem kisebb csatákban. A 16. és 18. helyekkel messze elmaradtunk a pontoktól – nehéz napot, nehéz hétvégét zártunk.”

“Nagyon szomorú, hogy ez a pálya lett a mumusunk, amely a második otthonunk. Nem voltunk gyorsak, de a következőn azok leszünk. Nem lehet mindig jó.”

Fernando Alonso nagyon bízik benne, hogy a szuzukai futam csak egyszeri kisiklás volt. “Nem történt velünk semmi, egyszerűen csak lassúak voltunk. Pont, mint szombaton” – így Alonso. “Malajzia után nagyon fájó ezt pont itt, a Honda hazai hétvégéjén kimondani, de ez van.”

“Egyelőre nem tudjuk, mitől lassultunk le ennyire. Egy hete pontszerző helyekért harcoltunk, most a Sauber és a Renault is megelőzött. Ennél több nem is volt az autóban.”

“Remélem, hogy ez egyszeri kisiklás volt, és nem több. Csalódott vagyok, Austinig meg kell találnunk a megoldást.”