A Ferrarinál egyre rosszabb a hangulat, az év eleji nevetgélés után most már ott tartunk, hogy Maurizio Arrivabene csapatfőnök nyilvánosan kritizálja Sebastian Vettelt. Arrivabene egy interjúban üzente meg a négyszeres világbajnoknak, hogy a “saját feladatára kéne koncentrálnia.”

“Sebastian olyasvalaki, aki nagyon sokat ad. Ez néha oda vezet, hogy minden lehetséges téma érdekli” – magyarázta Arrivabene, bár nem világos, hogy ez miért lenne baj. “Úgyhogy néha emlékeztetnünk arra, hogy mi az első számú feladata.”

Vettel utoljára a 2015-ös Szingapúri Nagydíjon nyert, az első rajtsorban 22 verseny óta nem állt. Ez az egész karrierjében a leghosszabb ilyen széria.

Arrivabenét megkérdezték, hogy nem akarja-e a Ferrari egy korai szerződéshosszabbítással motiválni Vettelt, ahogyan az Michael Schumacher idejében is megszokott volt.

“Nem hinném, hogy erősíthetnénk Sebastian önbizalmát egy szerződéshosszabbítással. Ma már sok minden más – ami Michael esetében működött, nem biztos, hogy Sebastiannál is beválik.”

“Sebastiannak szerződése van, az idén és jövőre együtt dolgozunk. A hogyan továbbról majd a következő szezonban döntünk. Mindannyiunknak vannak céljai: nekem, a csapatnak, Sebastiannak, mindenkinek. Mindenkinek ki kell érdemelnie a helyét és a fizetését.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az interjúból kiemelve keménynek tűnhetnek Arrivabene szavai, de a teljes beszélgetés alapján a csapatfőnök egyáltalán nem Vettel ellen beszélt.

A négyszeres bajnok nem is vette túlságosan magára a dolgot. “Ha van valami, ami nem tetszik, akkor közvetlenül neki mondom el, és fordítva is így van” – fogalmazott Vettel. “Tudom, hogy mivel nincs köztünk semmi, nem kell ebből ügyet csinálni.”

“Mindketten ugyanazokat a célokat kergetjük. Próbálunk versenyeket nyerni és erősebbé válni, különösen a jövőben.”