Rosberg az első edzésen két tizeddel, a másodikon 72 ezreddel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál. A német úgy érzi, a Red Bull-lal számolni kell, rejtegették a tempójukat.

“A mai nap az építkezésről szólt” – kezdte Rosberg. “Kezdetben nagyon alulkormányozott volt az autó, sokat kellett dolgoznunk a beállításokkal, hogy meglegyen a helyes egyensúly.”

“A második edzésen a közepes gumik nem tűntek olyan erősnek, mint a kemények, de így volt ez Malajziában is. A lágyakon jó volt az egykörös tempónk, és az egyensúly is rendben volt. Úgy tűnik, a Ferrari előtt vagyunk, de azt még csak találgatjuk, hogyan állunk a Red Bull-lal szemben.”

Hamilton annak örült, hogy ezúttal hibamentes napja volt. “Remek napot zártunk, semmi gondunk nem volt az autóval, ami nagyszerű” – így az angol.

“Rengeteg kört tettünk meg, de este lesz még dolgunk azzal, hogy nagyobb sebességet hozzunk ki az autóból. Ez a munka már folyamatban van, remélhetőleg jó formában vághatunk neki a vasárnapi futamnak. Jó itt lenni Japánban, alig várom, hogy az időmérőn újra pályán legyek.”