Noha a finn tempója nem volt rossz, többször is panaszkodott az autója irányíthatóságára. Egyszer azt mondta a csapatnak, hogy olyan érzés vezetni az autót, mintha nem lenne rajta első szárny.

“Az egyensúllyal nem tartunk ott, ahol szeretnénk” – ismerte el Räikkönen. “A köridő rendben volt, de elég alulkormányzott volt az autó, küzdenem kellett vele a pálya első szakaszában.”

“Egyszerűen nem volt jó érzés, ami azt illeti, meg is lepett a köridő. Ha sikerül megtalálnunk a helyes egyensúlyt, sokat léphetünk előre. Meglátjuk, mi lesz.”

Sebastian Vettel háromhelyes rajtbüntetést hozott magával Malajziából, a finn mögött jócskán lemaradva végzett a második edzésen. “A rajtbüntetés természetesen nem segít, de azért lehet itt előzni, még ha nem is könnyen” – így Vettel.

“Egyelőre azonban nem ezzel kell foglalkoznunk, az autó tempójával kell dolgoznunk. Ezen a pályán mindig kell a tapadás, ha megvan, fantasztikus érzés. Tudunk még javítani az egyensúlyon és a tapadás elosztásán, ha sikerül, még jobbak lehetünk.”