A Forma-1-es Japán Nagydíj első szabadedzésének egyik meglepő pillanata volt, amikor a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat a csapatrádión így szólalt meg: “Jaj, ne, visszatért a polip! De kicsi, szóval inkább polipbébi.”

Az orosz pilóta utólag tisztázta, hogy nem valami tudatmódosító hatása alatt körözgetett, az állatságnak a gumikhoz volt köze, az abroncsokról a szemcsésedés során levált hosszúkás “guminudlik” gyűltek össze az antennán, azok nyújtogatták a karjaikat. Még a 2014-es Kínai Nagydíjon vezette be rájuk a mókás terminus technicust.

“Úgy tűnik, népszerű lett. Még 2014-ben indult a dolog, amikor az első évemet töltöttem a csapatnál. A futamon ott volt egy nagy polip. Ma csak egy kicsi volt – a gumidarabok repülnek oda és gyűlnek össze az antennán. Kínában annak idején majdnem átugrott a sisakrostélyomra, eléggé küszködtem vele. A mai kicsi volt, egy kis újszülött polipocska” – magyarázta.

“Az ebégszünetben mondta a csapat, hogy nagyon felkapták a dolgot! Én csak a mérnökökkel viccelődtem, de úgy tűnik, híre ment a világban” – tette hozzá.

Sky Sports-os kollégánk, Ted Kravitz megmutatja a polipbébit