A McLaren-Honda második hazai versenye, a Japán Nagydíj hétvégéjén a Honda fejlesztett erőforrásával dolgozó Fernando Alonso mindkét pénteki szabadedzésen az első 10-ben zárt, ha marad ez a forma, a szombati időmérőn ott lehet majd a Q3-ban.

A kétszeres világbajnok ennek most nem örül annyira, hiszen top10-es nem választhat szabadon gumit a rajthoz, a továbbjutáshoz elengedhetetlen lágyakkal viszont nincs kibékülve.

“Érdekes lesz. Ha esik majd az időmérőn vagy a versenyen, akkor nagyon alaposan meg kell gondolnunk, melyik gumit használjuk, milyen stratégiát vigyünk. Talán a Q3-as szereplés sem lenne olyan jó, mert akkor a lágyon kellene rajtolni, az pedig hátrányt jelenthetne a futamon (a gyors kopás miatt)” – magyarázta.

“Úgy gondolom, összességében elég nehéz napunk volt ma, nem voltam elégedett a beállításokkal, este dolgoznunk kell. A második edzésen arra koncentráltunk, hogy hosszú etapokon megnézzük a keverékek viselkedését, sok kört mentünk. Még kell egy kis tempó, de remélhetőleg meglesz. Az időjárásra is oda kell majd figyelni, mert egyes előrejelzések esőt mondanak, mások nem, szóval mindenre fel kell készülni.”

Alonso a tavalyi Japán Nagydíjon a 14. helyről rajtolt, a 11. helyen intették le. Egyáltalán nem élvezte a futamot, emlékezetes, hogy a rádión GP2-es motornak csúfolta a Honda termékét a hazai pályán.

japan_f1_edz_13