A Mercedes versenyzői külön ligában küzdenek egymás ellen az élen, mögöttük jelenleg a Red Bull-os Daniel Ricciardo a 3., a 4-6. helyen viszont igen szoros a verseny. Kimi Räikkönen 46 pontos lemaradásban a 4. Ricciardo mögött, csapattársa, Sebastian Vettel 7 ponttal hátrébb az 5., a másik Red Bull-os Max Verstappen további 6 pont hátránnyal a 6.

Räikkönen azt mondja, őt nem igazán izgatja, hogy elkapja az ausztrált és a mercisek mögött zárjon az év végén.

“Nem igazán érdekel, ugyanis azért vagyok itt, hogy győzzek. Nem a győzelem alatti eredményekért vagyok itt. A Ferrari minden tagja is a végső sikerért dolgozik. A (konstruktőri) második hely persze jobb, mint a harmadik, de végső soron nem számít olyan sokat. Idén jobb évem volt, egész simán alakultak a dolgok, de a cél, hogy rendszeresen az élen küzdhessünk, győzelmi esélyesek legyünk” – mondta Szuzukában a Ferrari eddigi utolsó világbajnoka.

A hamarosan 37. születésnapját ünneplő finn meg van győződve róla, hogy a Ferrari előbb-utóbb újra a bajnoki címért küzdhet:

“Egy kicsit lassúak vagyunk, de nem adjuk fel. Biztos vagyok benne, hogy visszatérünk az élre, csak idő kell hozzá. Idén jobban mentem, mint a korábbi pár évben, de ennél többet akarok.”