A Szingapúri Nagydíjon Valtteri Bottas kénytelen volt azért a bokszba hajtani, mert menet közben kiengedett a hatpontos biztonsági öv. Az ijesztő hiba után a Williamsnél azonnal intézkedtek, új beszállítót kerestek, a héten, Szuzukában pedig már tesztelik is az új terméket.

“Elég érthetetlen dolog, hogy az 30 kör után jött szét. A csat piszkálása nélkül a biztonsági öv nagyon ritkán – mármint soha – jön szét. Szóval valami más történhetett. Akármi miatt nyílott is szét az öv harmincpár kör után, akár Valtteri piszkálta szét a kesztyűjével, akár az overall gyűrődött alá, ilyen nem történhetne. Soha, soha nem történhetne” – idézte a Motorsport.com a csapat vezető versenymérnökét, Rob Smedley-t.

smedley_williams

“A versenyzők biztonsága mindenek felett áll, a megbízhatóságnál és a teljesítménynél is fontosabb. A versenyzők és a csapattagok biztonsága a legfontosabb, ez a legfőbb prioritás, szóval igen kiábrándító volt az eset.”

“Beszállítót váltunk. Japánban teszteljük majd az új öveket – legkorábban mostanra lehetett beszerezni őket -, és ha minden jól alakul, és befejezzük az elemzéseket, akkor Amerikában már a versenyen is bevethetjük őket. Szerintem ez elég gyors reakció. Bármilyen változtatást rendesen ki kell tesztelni, főleg, ha a biztonságot érinti. 600 kilométert szeretnénk beletenni az új övekbe a pénteki edzéseken, hogy biztosan lássuk, nincs velük probléma. Enélkül nem küldünk pályára pilótát, kellenek a kilométerek.”