Lewis Hamilton a vasárnapi Maláj Nagydíjon bízhatott benne, hogy nyolcpontos hátrányból visszaveszi a vezetést a bajnokságban, hiszen míg Nico Rosberg egy rajtbaleset után visszaesett, ő lazán vezette a versenyt, de aztán beütött a krach.

A címvédő Mercedesében 15 körrel a vége előtt füstöt és lángot okádva megadta magát a motor, a világbajnok pedig tehetetlenül, összetörten távozott, majd nyilatkozott érdekeseket.

A Mercedes az amúgy vadonatúj erőforrást elküldte az angliai központba vizsgálatra, egyelőre nem tudják pontosan, mi a gond, csak reménykednek.

“Továbbra is folyik a motorhiba vizsgálata. Mindent megteszünk, hogy először is megértsük, másodszor kiküszöböljük a problémát az idény hátralevő részére. A jelenlegi állás szerint Lewisnak ugyanannyi erőforrása van – beleértve a korábban használt darabokat, amik jók még az edzésekre – a maradék öt futamra, mint Nicónak, remélhetőleg az erőforrások már nem szólnak bele a küzdelembe” – nyilatkozta a technikai főnök, Paddy Lowe.

paddy_lowe

A csapatfőnök, Toto Wolff hozzátette: “A hibákra nincs racionális magyarázat, nincs semmilyen minta. Ha lenne, megoldanánk a dolgot. Beszéltünk Lewisszal, tudja, hogy nekünk is fáj a dolog.”

A kérdésre, hogy ha ezen úszik el Hamilton címvédése, tekinthető-e Rosberg mázlista bajnoknak, így felelt:

“Technikai sport, van ilyen. Nagyon sajnálatos egybeesés, olyan, mintha a rulettben hatszor jönne egymás után a piros. De emlékszem, hogy 2014-ben Nicónál a szezonzárón volt technikai hiba. Nagyon frusztráló, amikor a bajnokság döntő szakaszában van ilyen, idén cserben hagytuk Lewist, idén ő jár rosszul.”

A világbajnokság a héten a Japán Nagydíjjal folytatódik, Rosberg 23 ponttal vezet Hamilton előtt. A szuzukaival együtt még öt futam van hátra.