A Sebastian Vettelnek csak néhány száz méterig tartott a Forma-1-es Maláj Nagydíj, hiszen vasárnap a rajt után az első kanyarba késői fékezéssel, rakétaként érkezett meg, elhúzott a Red Bull-os Max Verstappen mellett, majd a már kanyarodó Nico Rosberg Mercedesének ütközött.

A Ferrari bal első felfüggesztése eltört, Vettel azonnal kiesett, de honfitársa is igen rosszul járt: az ütközéstől megpördült, a mezőny legvégére esett vissza, miközben legnagyobb riválisa, a csapattárs Lewis Hamilton vezette a mezőnyt. (Később Hamilton kiesett, Rosberg pedig a 3. helyig kapaszkodott, de ez egy másik történet.)

Vettel a baleset után a legkevésbé sem érezte magát hibásnak, egy megszólalásában inkább Verstappenre akarta tolni a felelősséget azzal, hogy a holland tini mindig mozog a féktávokon, de utólag azért személyesen is bocsánatot kért Rosbergtől.

“Sebastian az előbb hívott fel, bocsánatot kért, ami rendes dolog. Az elúszott pontok ettől nem jönnek vissza, de azért jó volt hallani” – mondta Rosberg a futam utáni videoblogjában.