A Williams és a McLaren után a Red Bullt bajnoki sikerekig juttató mérnökzseni, Adrian Newey a Forma-1-ben 2014-ben indult új turbókorszak óta a háttérbe húzódott, az energiaital-gyártó alkalmazásában maradt ugyan, de az F1 mellett több más projekten, köztük az Aston Martinnal közös szupersportkocsin dolgozik.

A Renault-motor javulásával és a jövő évi, elsősorban az aerodinamikát érintő szabályváltozások miatt a csúcsra való visszatérés lehetőségét sejtő Red Bullnál kellene egy hasonló kaliberű sztármérnök, a Thejudge13 F1-es blog pedig tudni véli, ki lesz az utód.

Értesülésük szerint az “új Newey” az a James Allison lehet, aki két és fél év munka után idén nyáron távozott a Ferraritól. Az olasz csapat technikai főnöke felesége tavaszi, váratlan halála után szeretett volna több időt otthon, Angliában tölteni, emellett az elnökkel, Sergio Marchionnével sem jött ki.

Allisont korábban a Renault-val is hírbe hozták, logikusan, hiszen a Ferrari előtt az enstone-i csapatnál dolgozott a renault-s és a Lotus-korszakban is, de a McLarent is emlegették már lehetséges munkaadójaként.

Hol köt ki? Nem tudjuk, de annyi biztos, hogy bármelyik csapat jól járna vele.

A Thejudge13 egy másik lehetséges átigazolást is említ: szerintük a Toro Rosso technikai főnöke, James Key 2018-ban a Williamsnél köt ki, ő lesz az utódja az addigra 65 évesen nyugdíjba vonuló Pat Symondsnak.